Ресторантьор: На служителите им се дава 60, но откъде аз да извадя другите 40?

358

Бившият футболен национал Радостин Кишишев има семеен ресторант и ще се наложи да го затвори за втори път

Как вторият локдаун ще се отрази на бизнеса? Бившият футболен национал Радостин Кишишев, който в момента е президент на бургаския „Черноморец”, за втори път ще затвори вратите на семейния си ресторант, както много други в бранша.

„Ситуацията е изключително неприятна икономически, но мисля, че е добре, защото вероятно ще се спасят много животи. При първото затваряне аз съкратих абсолютно всички работници. Пратих ги на борсата, платих им всички задължения, защото смятах, че това е най-доброто както за тях, така и за мен. Не оставих доставки, но много мои колеги го направиха. Те споделиха, че са имали работа през първата седмица. Оттам нататък хората не са си поръчвали ”, сподели той в ефира на NOVA.

Лично за себе си Кишишев разказа, че е започнал да доставя храна след отваряне на заведението, но те са намалели драстично – с почти 50%. Това изправя ресторантьора пред дилема как да процедира при второто затваряне.

„Коментира се повече за работниците. Всички, което се дава, е за тях. Дава им се 60, но откъде аз да извадя другите 40. Бързо и спешно трябва да се реши какво ще даде правителството на работодателя, защото там е по-големият проблем”, заяви Кишишев.

Бившият национал сподели, че новината за смъртта на Диего Марадона го е изпълнила със скръб. Той си спомни за среща с аржентинеца през 1998 г., когато е играл с националите. Тогава Кишишев не е имал възможността да се изправи пред легендата на терен, но пък са се засекли във фоайето на хотела, в който националите са отседнали.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова