Шумен е разтресен от убийство с два трупа

412

Днес около 13:30 часа е подаден сигнал за починали две лица в местност „Под манастира“. Малко по късно на брифинг окръжният прокурор Маргарита Георгиева и директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим дадоха подробности за двата трупа, намерени край Шумен.

Жертвите са мъж и жена, съпрузи, съответно на 75 и 68 години. Семейство е ползвало имота като вила. По първоначална информация престъплението е извършено с хладно оръжие. Все още няма заподозрени за жестокото престъпление.

Двойното убийство край Шумен: Какви са версиите за смъртта на възрастните мъж и жена? (ВИДЕО)

Телата били открити от техни близки, които получили информация за разбита врата на вилния имот. След пристигането на полицията било установено, че мъжът и жената са станали жертва на престъпление – по телата им имало видими следи от насилие, главите им били окървавени.

“Започнало е досъдебно за престъпление по чл. 116 от НК – убийство на две лица, вървят процесуално-следствени действия, разпитват се свидетели и предстоят оперативно издирвателни работи, засега нямаме заподозряно лице. Действията продължават под надзора на окръжната прокуратура в Шумен. Това е, което за момента можем да ви съобщим.” – каза окръжният прокурор Маргарита Георгиева.