Двойното убийство край Шумен: Какви са версиите за смъртта на възрастните мъж и жена? (ВИДЕО)

533

Двойното убийство става във вилната зона „Под манастира“ край Шумен. Телата на възрастната двойка са открити от техни близки

„Получи ли са информация за разбита врата на вилата и затова. Предстои да бъде установено. Защото малко странно е заключването – не по обичайния начин, а и затварянето”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

„В 13.30 в дежурната част на областната дирекция е получен сигнал, че са намерени починали две лица – това са съответно мъж и жена на 75 и на 68 години”, заяви ст.комисар Ялчън Расим, директор ОДМВР-Шумен.

Знае се само, че убийството е извършено с хладно оръжие.

„На този етап все още е твърде рано, за да изнасяме информация през медиите по какъв начин са убити и т.н. Дайте ни малко време”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

Яснота за причината, довела до тежкото престъпление, няма.

„На този етап няма такава информация и тепърва предстои да се изясни дали е извършена кражба, грабеж и съответно придружен с убийство. Доколкото има посегателства срещу собствеността на гражданите точно в този район. Предстои да изясним”, категорична е Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

За двойното убийство във вилната съседите разбраха от полицейското присъствие.

„Баба и дядо живееше там. Комшии сме – аз съм тука горе. Отдавна, аз като минавам виждам ги тука”, посочва съсед. „Те са възрастни хора там. Знам, че са възрастни. Полицията не дава на никого да приближи – заградиха там”.

А първоначалният оглед продължаваше до късно през нощта, предаде Нова телевизия.

„Разпитват се свидетели. Предстоят съответно оперативно-издирвателни работи. Засега нямаме заподозряно лице”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

След аутопсия трябва да се разбере и кога е била убита възрастната двойка.