Военнослужещи станаха доброволци в битката срещу Covid-19 (СНИМКИ)

60
Военнослужещи от различни военни формирования в страната ще се включат в помощ на многопрофилните болници от състава на Военномедицинска акдемия (ВМА)
Първата група от Мусачево, Горна Малина и Служба „Военна полиция” вече е на терен в столичната Военна болница и помагат на експертите от Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена, ръководен от полк. доц. Андрей Галев.
Снимка: ВМА
На униформените са възложени задължения, свързани с дезинфекция и термометриране, както и помощни дейности в Лабораторията по „Вирусология” на ВМА.
Началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS лично им благодари за оказаната подкрепа в тези времена на тежки изпитания.
Снимка: ВМА
Екипите ще се сменят на ротационен принцип на всеки две седмици и ще бъдат разпределени във всички военни болници в страната. Част от тях са преминали и курсове за „Бойни санитари” във ВМА.
Ежегодно десетки военнослужещи от различни военни формирования получават начална военномедицинска подготовка, която им дава възможност след това – при нужда, да се включат както на бойното поле, така и при различни инциденти с масово постъпване на пострадали.
Снимка: ВМА
Снимка: ВМА
Снимка: ВМА
Снимка: ВМА
Снимка: ВМА