По време на криза: Теменужка Петкова с информация за изравнителните сметки за топлото

68

Министърът на енергетиката коментира и цената на газа

Предстои втора вълна на коронавируса, която ще е много тежка. Предприеха се различни мерки – нови 80 млн. лв. влизат в борбата с коронавируса. Това заяви в сутрешния блок на БНТ енергийният министър Теменужка Петкова.

„Анализираме непрекъснато ситуацията за всеки един сектор. Много държави затварят отново, но от управлението не смятаме, че това ще е полезната стъпка. Опитваме се да запазим нормалния ритъм на живот“, каза още министърът.

„Видяхме, че нито една икономика не е готова за изпитанието коронавирус. Но нека хората да спазват мерките, за съхраняване на живота, но и на икономиката“, допълни Петкова.

„Нормално е бизнесът да изпитва трудности в износ и внос на стоки. Относно електричеството – изразходваният ток не е намалял. Доставките на природен газ също има“, разкри енергийният министър.

„Няма нарушения във формирането на изравнителните сметки за топлинна енергия. Призовахме „Топлофикация“ да направи сметките възможно най-лесни за разчитане. Хората трябва да са спокойни – изравнителните сметки не са сгрешени“, съобщи Петкова.

„Всеки, който ползва природен газ е усетил разликата в цената в сметката си. Вече е факт, че плащаме пазарната цена. Българските потребителите са платили 324 млн. лв. по-малко“, коментира енергийният министър.

По публикацията работи: Моника Цанкова