Меркурий е ретрограден: Има решения, които не трябва да взимаме (ВИДЕО)

188

Периодът е благоприятен за усилена работа, довършване на рутинни задачи, сключване на брак и раждане на деца

Нова работа, взимане на кредити и купуване на автомобил, бяла техника или мобилен телефон – това са част от нещата, от които е по-добре да се въздържим, докато тече ретроградният Меркурий, предупреждава астрологът Светлана Тилкова – Алена, предават от bTV.

Усилената работа, довършването на рутинни задачи, сключването на брак и раждането на деца пък са все неща, за които периодът е благоприятен.

Родените под знаците на Овен, Лъв и Стрелец трябва да внимават с думите, да не изригват в безпричинна агресия и да не създават поводи за ревност.

Въздушните Близнаци, Водолей и Везни пък ще се стремят към хармония, а получат ли я – ще дарят всичко от себе си.

От 29 октомври до 3 ноември е подходящ период за семейните, които не са щастливи, да приключат отношенията си цивилизовано. Извънбрачните връзки няма да ги направят щастливи, подчертава Алена.

В периода до 29 октомври пък Меркурий е ретрограден в Скорпион, което предвещава страстни чувства, емоции, появили се сякаш от нищото, дори в отношения на обичайно безразличие и дистанцираност.

„Меркурий в никакъв случай не е зловеща планета, която ни стресира, плаши и пречи на живота ни. Меркурий е планета-палавник, която когато повлиява характера ни и не се съобразяваме с качествата, които ни залага в хороскопа, и когато налага ограничения при своята ретроградност, действа като палаво дете, което ни казва: „Ей, сега ще видиш ти“, обясни Алена.

Съветът й в този период да не подхождаме с паника към събитията, които ни се случват, а с чувство за хумор.


Видео: bTV