Остават ли ограниченията за влизане в Гърция?

71

Всички пристигащи трябва да представят отрицателен PCR тест направен не повече от 72 часа преди пътуването

Гръцкото правителство удължи до 12 октомври 2020 г., включително, срока на прилаганите до момента временни ограничения и изисквания за влизане в страната през сухопътните, морските и въздушните граници.

Изискванията, които остават без промяна, са част от мерките срещу разпространението на COVID-19.

Продължава да е в сила и условието всички пристигащи граждани да са попълнили формуляр за локализиране на пътници (PLF), както и да разполагат с генерирания от него QR код.

Задължително е пътниците да представят и PCR тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пресичането на гръцката граница.

PCR тест не се изисква за шофьорите на камиони, но ако преминават през ГКПП „Илинден – Ексохи“, в кабината може да бъде само водачът.

Припомняме, че преминаването на камиони за транспорт на стоки е възможно през граничните контролно-пропускателни пунктове Промахон, Какавия, Кристалопиги, Евзони, Нимфея, Орменион, Кипи и Екзохи.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама