Парламентарната група на БСП се разцепи. Знакови лица я напускат

191

Красимир Янков обяви, че с месеци са ставали свидетели на грубо погазване на устава на партията, създаване на интриги и скандали, които са целели единствено да запазят поста на Корнелия Нинова.

„Това се обслужваше с ресурса на партията и отделни медии. Говореше се за консервативен социализъм, патриотичен социализъм, екосоциализъм… като всичко това доведе до деидентификация на идейна рамка, в която присъстваме в политическото пространство. Компрометираните избори за председател на партията и ръководство, неполучения отчет за финансовото състояния на партията, многото жалби, констатираните жалби по време изборите и грубото нарушаване на устава – това остава след нас. Поради това единственото, което ни остава е оттегляне от парламентарната група на БСП и прекратяване на партийното ни членство. Оставаме нечленуващи в парламентарна група. Оставаме социалисти и ще продължим да утвърждаваме левите идеи”, каза Красимир Янков.

Няколко депутати от БСП напускат парламентарната група на „БСП за България”. Това са Димитър Стоянов, Николай Иванов, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Лало Кирилов и Георги Андреев.

Оставаме социалисти, заяви Янков, въпреки че хвърля и партийния билет. Той уточни, че напускащите ще доизкарат мандата си като независими народни представители.

„Партията на Нинова се движи в обратната посока, неразпознаваема за истинските социалисти”, добави Жаблянов.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама