Румен Радев: Налагам вето на част от разпоредбите от Закона за изменение на Изборния кодекс

48

Президентът Румен Радев направи обръщение към нацията

„Знаете, че изборите са фундаментът на всяка демокрация. От тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължаваме напред. Отказът на властта да чуе гласа на гражданството удължава агонията”. Това заяви президентът Румен Радев по време на обръщение към нацията.

Как, според него е застрашена честността на вота?

За пореден път президентът Румен Радев разкритикува правителството. Tози път на прицел беше начинът, по който ще се гласува на предстоящите избори – това е и причината за наложеното вето. През миналата година парламентът взе решение за изцяло машинно гласуване за президентски и парламентарни избори. Сега според държавния глава гласуването и с машини и с хартия ще опорочи вота. Целта била една – служебна победа на изборите. А според държавния глава изборите са цитирам: фундаментът на всяка демокрация и от тяхната честност и прозрачност зависи как ще продължаваме напред.“

Последните промени в Изборния кодекс за гласуване на предстоящите избори и с машини и с хартия, както и ръчното преброяване – обезсмисля машинния вот, смята президентът.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама