Голямa награда за наше морско градче

120

Община Каварна е наградена за „Динамично развиващата се морска туристическа дестинация „ от сп. „ Дестинация България „, София. Събитието се състоя / четвъртък – 24 септември т.г. / в Централния Военен клуб в столицата, предаде за „Нова Варна“ Керанка Далакманска.

В залата присъстваха кметове на общини, мениджъри, хотели, инвеститори, обекти и услуги с добри практики и традиции в областта на туризма. В 19-те те категории / Морски туризъм, Планински туризъм, Иновации в областта на туризма, Устойчивост в работата и управлението на общините, и др./, община Каварна отговори на критериите при номинирането за постигане на високи резултати в туризма,създаване на добър имидж на общината и България .

Председателя на Комисията за защита на потребителите / КЗП/ Димитър Маргаритов сподели, че община Каварна получава Грамота за „Динамично развиваща се морска туристическа община“ защото се конкурира с големите морски общини, като предлага различни видове туризъм.Той пожела здраве и успехи в тази трудна обстановка и завърши поздравлението си с :
“ Дестинацията е България.“ В качеството си на кмет на община Каварна, Елена Балтаджиева се обърна към присъстващите представители на туристическия бранш, с думите: „ Благодаря да отличието, и ако искате да се уверите, посетете нашата община, за да видите чудните скалисти брегове, малките девствени плажове. Общината предлага различни форми на туризъм и незабравимо гостоприемство.“ От община Каварна с Грамоти бяха отличени още : Г-жа Дарина Аргирова – Председател на Туристическо сдружение „ Каварна, и управител на
„ Черноморска ревиера Добруджа“ за Цялостен принос за развитието на туризма в морския регион“, а грамотата й бе връчена от популярната и обичана българска певица Йорданка Христова. Морският комплекс Топола Скайс Ризорт и Аквапарк с- Топола, бе отличен за „Най-добър морски ваканционен комплекс“.Списание „ Дестинация България“ получи красиво изработена роза „Магията на българската роза“ , а Министерството на туризма , представлявано от зам.министъра Любомир Кънчев получи приза за „ Прилагане на добри практики и успешна работа в туризма“. В церемонията бяха отличени общо 34 дестинации в различните категории, а събитието бе посветено на 27 септември – Световния ден на туризма и приноса в утвърждаването на ДЕСТИНАЦИЯ БЪЛГАРИЯ.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама