Какво се случва с тялото ви, ако дъвчете по един дафинов лист на ден

675

Дафиновите листа са ценени заради техния аромат и вкус. Най-популярен е в кулинарията, но всъщност има лечебни свойства.

За какви цели можете да дъвчете дафинови листа

Какво лекува дафиновият лист?

Този продукт има антисептични, противовъзпалителни и аналгетични свойства. Смята се, че трябва да се дъвче при ARVI и настинки.

Благодарение на танините и етеричните масла листата могат да лекуват гърлото, възпалението в носоглътката и да решат проблема с възпалените венци. Те подобряват храносмилането и помагат при подуване на корема.
Ако всеки ден дъвчете дафинов лист, тогава имунитетът и устойчивостта към различни заболявания ще се увеличат. Той премахва токсините и нормализира храносмилането. Дъвченето на дафинови листа през нощта може да помогне за справяне с безсънието.

Благодарение на полифенолите дафиновият лист понижава нивата на холестерола и кръвната захар. Той обаче има противопоказания – бременност, кърмене, запек и язва на стомаха.

Как да дъвчете правилно

Добре е първоначално да дъвчете половин дафинов лист, а след това по един цял всеки ден. Задължително е да го дъвчете със зъби. В никакъв случай не бива да го поглъщате цял, тъй като може да заседне в гърлото и да блокира достъпа на кислород.

След като дъвчете дафиновия лист в продължение на няколко минути, изплюйте го./zdrave.to

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама