Откриха повече от 1200 антични предмета в дом в Шуменско (СНИМКИ)

137

Къщата е се намира в гр. Нови пазар и е обитаван от 58-годишен мъж, който е задържан

Класьори с монети, 26 торби с антични на вид предмети и три металдетектора са намерени и иззети от частен дом в Нови пазар.

Претърсването било извършено в ранните сутрешни часове вчера по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с културно-исторически ценности.

В жилище, обитавано от 58-годишен местен жител, униформените открили пет класьора с общо 209 монети, торби с над 1000 обекта с вид на културно-исторически ценности, между които фрагменти, апликации и върхове на стрели. Иззети са, предстои назначаване на експертизи.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар за държане на археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.

Снимка: ОДМВР Шумен
Снимка: ОДМВР Шумен

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама