Четирима педагози с COVID-19 в Ямбол: Над 40 първокласници са под карантина

61

Децата поставени под карантина се наблюдават за симптоми, но няма да бъдат тествани

43 първокласници от ямболското ОУ „Петко Р. Славейков“ са поставени под 14-дневна карантина. Четирима са педагозите, дали положителна проба за коронавирус, съобщава БНР.

Две паралелки първокласници ще останат по домовете си, тъй като са били контактни с учителки, дали положителни проби, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ в Ямбол:

„При епидемиологичното проучване на двете положителни учителки от „Петко Р. Славейков“, нашите инспектори са констатирали, че има 7 контактни учители. Всички те са изследвани, включително и директорът и при това изследване е установен третият положителен“.

Децата поставени под карантина се наблюдават за симптоми, но няма да бъдат тествани.

„Тези деца, които се поставят под карантина и чиито родители работят, и са малки, съответно родителите имат право на болничен лист“, каза още Генчева.

Четвъртият случай сред педагогически персонал е на учителка от ОУ „Йордан Йовков“, но тя не е контактувала с ученици и не се налага поставянето на класове под карантина.

Общият брой на заразените в Ямболска област достигна 400, от тях 11 са в болница, 49 са на домашно лечение, 313 са излекувани от заразата, починалите са 27. Под карантина в момента са 149 души.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

                                                    *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама