Появиха се нови прогнози за състоянието на Шумахер

129

Миналата седмица ви съобщихме нова информация за състоянието на Михаел Шумахер, от която стана ясно, че то му се подобрява

Бившият пилот на Ферари Михаел Шумахер вероятно е във вегетативно състояние и шансът да се възстанови напълно е малък. Това мнение изрази известният неврохирург Ерих Риедерер. Той уточни, че легендата на Формула 1 прави малки крачки с чужда помощ, което е нещо ново от досегашните информации, които се появяваха в публичното пространство през последните години, пише Gong.bg.

Седемкратният световен шампион получи ужасяваща травма на главата по време на ски инцидент през 2013 година на ваканция в Мерибел, Френските Алпи и оттогава насам семейството му се грижи за него в дома им край Женевското езеро, след като прекара шестмесечна кома в болница.

Миналата седмица бившият началник на Ферари Жан Тод, който е един от малкото хора, които имат достъп до Шуми, сподели, че 51-годишният германец продължава да се бори.

Това вдъхна надежда сред милионите почитатели на Михаел, но Риедерер, който не е свързан лично със случая на големия шампион, изказа мрачна прогноза.

„Мисля че е във вегетативно състояние, което означава, че е буден, но не реагира. Диша, сърцето му бие, вероятно става и прави малки крачки с помощта на друг, но не повече. Смятам че това е максимумът за него. Има ли някакъв шанс да го видим такъв какъвто беше преди инцидента? Не мисля“, заяви специалистът в документален филм по френската телевизия „TMC”.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама