Още учители, заразени с COVID-19: Този път в Благоевград. Няколко паралелки са под карантина

106

Учителите с положителни проби за коронавирус за от имназията по строителство, архитектура и геодезия в града

Две учителки от Гимназията по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград са дали положителни проби за COVID-19, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

Те са проявили симптоми, заради което са се тествали. Предстои екипи на РЗИ да тестват всички учители в учебното заведение.

Общо 8 паралелки ще бъдат поставени под карантина, каза директорът на гимназията Марияна Митова.

Това са ученици от девети, десети и единадесети клас. Те ще бъдат обучавани онлайн до края на карантинния период. Междувременно е извършена пълна дезинфекция на училището.

Това е второ училище в областта, в което се налага част от учениците да преминат към онлайн обучение заради случаи на коронавирус.

Дни след началото на новата учебна година е установен случай на коронавирус при ученик от средното училище в Кресна. Целият клас е преминал към дистанционна форма на обучение, а учителите ще бъдат тествани.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама