Стартира второ обучение за служителите от специализираните звена на АУЕР в КК Боровец

207

Обединение „Образователен консорциум“-гр. Варна, изпълнител по Договор NoРД 05-02-30/23.07.2020 г. с възложител Агенция за устойчиво енергийно развитие (АУЕР), ще организира и проведе 2 обучения за служителите от специализираните звена на АУЕР в КК Боровец, като първото ще бъде през месец септември 2020г.

Темата на обучението еПодпомагане на индустриалните потребители на енергия при реализиране на инвестиционни проекти за енергийна ефективност (ЕЕ) и оползотворяване на енергията от възобновяеми източници (ЕВИ), във връзка с организирането на изпълнение на дейности и мерки включени в Националните планове за действие по ЕЕ и ЕВИ“. Дейността се изпълнява в рамките на проект „Повишаване на капацитета на АУЕР за планиране на политики и мерки за енергийна ефективност. Повишаване на информираността на българските предприятия за потенциала за енергийни спестявания“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие“.

Целта на обучението е повишаване квалификацията на служителите от специализираните звена на АУЕР за подпомагане на индустриалните потребители на енергия при реализиране на инвестиционни проекти за енергийна ефективност (ЕЕ) и оползотворяване на енергията от възобновяеми източници (ЕВИ), във връзка с организирането на изпълнение на дейности и мерки включени в Националните планове за действие по ЕЕ и ЕВИ.

Основни аспекти на обучението са:

 Дейности в националните планове за действие по ЕЕ и ЕВИ;
 Строителни и инсталационни нормативи и практики в областта на
ЕЕ и ВЕИ;
 Хоризонтални мерки за енергийна ефективност;
 Утвърдени в практиката мерки и технологии в областта на ЕЕ и ЕВИ
за приложение в промишлени сгради;
 Утвърдени в практиката мерки и технологии в областта на ЕЕ и ЕВИ
за приложение в предприятията;
 Икономически анализ на мерки за енергийна ефективност и ЕВИ в
сгради и предприятия;

Обучението ще бъде тридневно (23 – 25.09.2020 г.) и ще бъде проведено от екип от висококвалифицирани лектори под формата на семинар.

–––––––––––-www.eufunds.bg –––––––––––––

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Агенция за устойчиво енергийно развитие и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама