Заловиха над 30 мигранти край АМ „Тракия“ без документи

125

Всички задържани са транспортирани и настанени в ДВНЧ в София и Любимец при Дирекция „Миграция”

Група нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци е локализирана и задържана от служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик.

В събота следобед в района на АМ „Тракия” автопатрул обслужващ автомагистралата засякъл група от четири лица. Оказало са, че са чужди граждани, които се придвижвали пеш. Те били предадени на служители от група „Миграция” при областната дирекция, които започнали работа с тях.

Късно вечерта екипите на АМ „Тракия” засекли друга по-голяма група от 30 човека, в това число жени и деца. Те също били задържани, отведени в областната дирекция и предадени на колегите им от група „Миграция”.

Всички били без документи за самоличност , като за заявили на служителите, че са от сирийски произход. Извършен им е първоначален медицински преглед и са проведени индивидуални беседи.

Малко по-късно със служебен транспорт и при спазване на противоепидемичните мерки нелегалните мигранти са транспортирани и настанени в СДВНЧ в София и Любимец при Дирекция „Миграция”.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама