Баба Снежа заляла храм „Света Петка“ с червена боя заради магия

blank
Снимка: Facebook/Красимир Гешев

Пенсионерката Снежана Василева, която беше арестувана за заливане с червена боя и яйца на храм „Света Петка“ в центъра на София, обяснила, че е прибегнала до крайните действия заради магия

Това разкриха разследващи пред „Телеграф“. 64-годишната жена от село Мрамор беше арестувана от оперативни работници на 5 РПУ, а по-късно направила пълни самопризнания. Тя е освободена с мярка подписка.

Баба Снежа, както я познават всички в Мрамор, си наумила, че в храма „Света Петка“ на пъпа на София има направена някаква магия, оставена зад една от иконите. Тя била за бедност на българския народ, разказала самата тя. Решила, че трябва да я неутрализира и измислила плана. Взела червена боя и няколко яйца и оцапала входа. Бруталните действия станаха достояние на цяла България на 5 септември рано сутринта. Хиляди хора се възмутиха, а снимки от оцапания храм заляха социалните мрежи.

На място била извикана и полиция, която направила оглед. Станало ясно, че с червената боя е залята иконата пред вратата и самия праг, като е хвърлено и яйце.

След няколко дни разследване ченгетата от 5 РПУ засекли извършителя, който възмути страната. Оказало се, че това е никому до момента неизвестната Снежана Василева. Жената до момента е била неизвестна на МВР. Тя ще бъде съдена за хулигански действия. До момента баба Снежа не е била диагностицирана с някакви психически разстройства, но нейни съседи подозират, че може нещо да й е станало. Тепърва ще стане ясно в хода на делото дали ще й бъде направена психиатрична експертиза.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

- Реклама -