Смокините: Невероятен плод, за който знаем твърде малко

298

Този сезон изобилства от зеленчуци и плодове. Всички сме опитвали смокини. Но малко знаем за техните качества и лечебни свойства. Според някои изследователи, дори листата от този плод са полезни за организма.

Смокините са плод, богат на витамини А, Е и К, които са от съществено значение за здравето ни, както и на минерали като калий, калций и антиоксиданти. Смокините са не само вкусни, но и са много полезни за нашето здраве, предаде DarikNews.

Помага ли смокинята при запек, защо трябва да пиете вода след ядене на смокини, колко калоричен е този плод, колко смокини трябва да ядете на ден? Диетологът Мелике Дениз говори за ползите от смокините и поради високото съдържание на захар в тях предупреждава за внимание при пациенти с диабет, пише турският вестник Milliyet

Яденето на 25-30 грама фибри на ден носи много ползи за тялото – от кръвното налягане до нивата на кръвната захар, от нормалната функция на червата до контрола на апетита.

Смокините са изключително ефективен продукт за решаване на проблема със синдрома на ленивото черво, причинен от причини като нисък дневен прием на фибри, заседнал начин на живот и недостатъчен прием на вода.

Не забравяйте да изпиете чаша вода след консумация на смокини. Това ще позволи на червата ви да работят много по-ефективно.Лилавите зеленчуци и плодове са богати на антоцианини, които са антиоксиданти, за които е известно, че предпазват клетките от увреждане.

Благодарение на високото си съдържание на антоцианини смокините стимулират производството на колаген и лекуват кожата. По този начин се проявява и антиейдж ефектът на този плод.

Благодарение на различните антиоксиданти в състава му, като минерали като калий и калций, смокините укрепват имунната система и предпазват от рак.

Известно е, че излишъкът на хормона естроген в организма при жените може да доведе до рак на гърдата. Смокините помагат за намаляване на тези рискове.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама