Протестиращи нахлуха в Народното събрание. Депутатите прекратиха парламентарния ден (ВИДЕО)

193

Протестиращи са успели да проникнат в Народното събрание, става ясно от клипове в мрежата.

Парламентът прекрати заседанието си. Предложението бе направено от зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов, съобщава „Фокус“. „За“ предложението гласуваха 109 народни представители, „против“ -78 и „въздържали се“ – 2, с което предложението бе прието.

Депутатите решиха промените в Изборния кодекс да бъдат гласувани утре. Работата на народните представители бе прекъсната, след като група прoтecтирaщи, вoдeни oт Никoлa Вaпцaрoв, приближeн нa Мaя Мaнoлoвa и члeн нa „Изпрaви ce.БГ“, влязоха в дeлoвoдcтвoтo нa Нaрoднoтo cъбрaниe. Те заявиха, че нямa дa излязaт, дoкaтo прaвитeлcтвoтo не пoдaдe ocтaвкa.

Майки от „Системата ни убива“ също се намират във фоайето заедно с дете с увреждане. Те скандират „оставка“.

Основният мотив за протеста е смесената система за гласуване – с машини и хартиени бюлетини, която е предложена от ГЕРБ.

Друг повод за протеста е удължаването на срока за сертифициране на машините за гласуване, което означава, че то няма да бъде възможно по никакъв начин при предсрочни избори, предаде „Блиц“. Междувременно жандармерия започна да опъва ограничителни ленти около сградата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама