Отново пожар в Бейрут: Пламна 5-етажна сграда (ВИДЕО)

85

Това е вторият подобен инцидент от началото на този месец

Пожар избухна в една от знаковите сгради на търговския квартал в Бейрут. Това е вторият подобен инцидент от началото на този месец, съобщава Ройтерс, цитирани от Нова. Към момента няма информация за жертви и пострадали. Пламъците са били потушени бързо, съобщиха от местните противопожарни служби.

Няколко пожарни автомобила бързо обляха пламъците, които оставиха черни следи по фасадата на 5-етажната футуристична сграда, която е дело на покойната популярна архитектка Заха Хадид. Зданието все още се строи и е разположено на основния булевард, който преминава покрай разрушеното пристанище на Бейрут. Все още няма информация какаво е причинило пожара.


Видео: Ruptly

Живеещи в околни сгради обаче излязоха панически на улицата при воя на пожарните сирени, все още уплашени от мощния взрив на пристанището в началото на август, който опустоши мегаполиса и взе стотици жертви.

„Това е ужасно. Направо не е за вярване”, заяви 48-годишният Джо Сайед, който излязъл да потича преди да стане свидетел на горящата сграда. „Всеки ден се натъкваме на проблем”, коментира той.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама