Навални публикува първата си снимка след отравянето. Смята да се завърне в Русия (СНИМКА)

76

Опозиционетър публикува снимка в „Инстаргам“ за пръв път след отравянето си

Отровеният руски опозиционер Алексей Навални планира да се завърне в Русия. Това съобщи неговият говорител Кира Ярмиш, цитирана от BBC, предаде Нова.

“Все още се озадачавам, защо някой би си помислил обратното”, написа Ярмиш в социалната мрежа „Туитър” по повод плановете за завръщането на критика на президента Владимир Путин в Москва.

Самият Навални публикува своя снимка в „Инстаграм” – за пръв път от отравянето си. Под фотографията той написа, че вече диша самостоятелно и без помощта на респиратор.

Припомняме, че опозиционерът припадна по време на полет от Сибир на 20 август. Изследвания показаха, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичното вещество „Новичок“. Той беше транспортиран за лечение в берлинската болница „Шарите”. Според екипа на Навални той е бил отровен по заповед на Путин – обвинения, които Кремъл категорично отрича.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама