Ето защо над тон кокаин на Канарските острови беше наречен „балкански“

80
Снимката е илюстративна

Повече от един тон кокаин се появи на Канарските острови. Там го нарекоха „балкански“ кокаин.

Над един тон кокаин на средна пазарна стойност около 40 милиона евро бе иззет от „Балканския картел“ в специализирана операция на испанските власти на Канарските острови. Операцията с кодовото име „Falcusa“, инициирана от хърватската полиция, е преминала успешно, като в ареста са трима хървати, съобщиха от хърватското министерство на вътрешните работи, цитирани от МИА, предаде DarikNews.

Според данни на властите в трансатлантическия контрабанден канал на големи количества кокаин са участвали членове на така наречения „балкански картел“ – предимно хървати.

Според данни на хърватското вътрешно министерство разследването е насочено към звено от „Балканския картел“, специализирано в трафика на наркотици чрез платноходки и яхти. В звеното са участвали минимум трима хърватски граждани, които са били „вербувани“ от картел за контрабанда на кокаин. Платноходката им е била регистрирана в Хърватия и плава под хърватски флаг.

При претърсване на Канарските острови са открити общо 980 пакета с около 980 кг кокаин с висока чистота, като се предполага, че той е бил предназначен за европейския пазар, в частност този в Испания и Хърватия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама