Андрей Новаков: Няма как да е диктатура, след като има протести над 60 дни (ВИДЕО)

243

Напрежение възникна в края на разговора с евродепутата. Показаха аутокюто на водещия Антон Хекимян

„На следващите дебати в Европейския парламент ще дам предложение за отпускане на кризисни средства за борба с коронавируса за България“ заяви в сутрешния блок на БТВ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

„Трябва да имаме самочувствие на пълноправен член на ЕС. Не може да се изважда рутинно европейско заседание, като заседание за критики към страната ни. Нормално е да има критики от отделни евродепутати. Не е вярно, че сме като Беларус и нямаме вода и храна“, коментира евродепутатът.

„Да не гледаме на Брюксел като класен ръководител, който ни се кара – нека се държим с достойнство. Представя се, че България щяла да спре да съществува след европейските решения на 23 септември. Оттук нататък механизъм за наблюдение ще има във всички европейски страни. Доклад за България не се готви“, заяви той.

„Председателят на ЕНП Доналд Туск заяви, че познава премиера Борисов и не би го сравнил с диктатор“, разкри Андрей Новаков.

На протестите има мои връстници, те не са репресирани, категоричен бе Новаков.

„Що за диктатура е тази, която насърчава хората да протестират вече над 60 дни“, попита евродепутатът.

Напрежение възникна в края на разговора в сутрешния блок на БТВ.

„Аз нямам слушалки, аутокю или от къде да чета. Свободен съм да отговарям на всички въпроси“, обърна се Андрей Новаков към водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

„Правите внушения“, обърна се водещият към българския евродепутат.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама