Пожари унищожиха пет градчета в щата Орегон в САЩ. Има загинали и хора в неизвестност (ВИДЕО)

93

В щата горят поне още 35 големи пожара, като според учените, причината за всеки от тях е в резултат от затоплянето на климата

Истинско бедствие в Съединените щати. Невиждани пожари унищожиха пет градчета в Орегон. Управата на щата се притеснява, че има много жертви, предава Нова.

Засега хората се водят в неизвестност, защото ситуацията е хаотична. Потвърдени са три смъртни случая – на две деца и една възрастна жена.

В Орегон горят поне 35 големи пожара. Повече от хиляда огнища има на север, в щата Вашингтон. А на юг, в Калифорния стихията бушува вече седмици. Там са затворени всички 18 национални парка – нещо, което не е ставало от десетки години.

Учените твърдят, че рекордно големите и продължителни пожари са резултат от затоплянето на климата, предизвикано от човешката дейност.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама