Тази вечер Цвети Пиронкова се изправя срещу Серина Уилямс

166

Цветана Пиронкова и Серина Уилямс са се изправяли една срещу друга четири пъти до сега през годините, като последният път е бил през 2015 г.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова продължава изумителния си рейд на US Open с четвъртфинален сблъсък срещу живата легенда Серина Уилямс. Мачът е от 19:00 часа наше време, след като организаторите изненадващо го поставиха като начало на дневната сесия на стадион „Артър Аш“, пише sportal.bg.

От 12 участия досега в кариерата си в Ню Йорк Цвети за първи път се класира на четвъртфиналите, след като през 2012-а бе записала най-доброто си представяне – загуба на осминафиналите от Ана Иванович. За да осъществи забележителното си постижение, пловдивчанката елиминира последователно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Донна Векич и Ализе Корне.

Цял свят обърна внимание на историческото съвпадение на четвъртфиналите на US Open, че три майки стигнаха до тази фаза – Пиронкова, Уилямс и Виктория Азаренка.

Пиронкова и Серина са се изправяли една срещу друга четири пъти досега, а последният такъв случай е 2015 година. Цвети няма победа и е спечелила само един сет до момента, но ситуацията в момента е коренно различна и за двете, така че няма смисъл от сериозно вглеждане за историческите препратки.

Предишни мачове между Пиронкова и Серина:

2007 г. „Ролан Гарос“ Уилямс – Пиронкова 5:7, 6:1, 6:1

2011 г. Ийстбърн Уилямс – Пиронкова 1:6, 6:3, 6:4

2014 г. Пекин Уилямс – Пиронкова 6:2, 6:3

2015 г. Синсинати Уилямс – Пиронкова 7:5, 6:3

Най-големият въпрос преди мача ще бъде дали Цветана ще може да издържи физически, тъй като безпрецедентният й ред в Ню Йорк я изцеди докрай, особено в близо 3-часовата битка с Корне. Серина също игра почти толкова време в своя осминафинален двубой срещу Мария Сакари.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама