Нови лаптопи за над 100 деца, лишени от родителска грижа в Община Пловдив

54

Целта на програмата, по която се предоставят компютрите, е осигуряването на непрекъснат образователен процес за деца и младежи, които учат и са настанени в социални услуги

Сто и единадесет деца лишени от родителска грижа на територията на Община Пловдив ще получат чисто нови преносими компютри с лицензиран софтуер.

Това ще се осъществи чрез „Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домовете за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас“, съобщи зам.-кметът с ресор „Европейски политики и социални дейности“ Анести Тимчев, предава Дарик.

Програмата цели да осигури непрекъснат образователен процес за деца и младежи, които учат и са настанени в социални услуги, в условията на епидемична обстановка.

Нови лаптопи ще получат деца, настанени в Центъра за настаняване на деца, в училищна възраст /92 бр./; Кризисния център за деца /5 бр./ и 14 деца настанени Преходни жилища за деца и младежи.

Общата стойност на средствата, предоставени на Община Пловдив от Фонд „Социална закрила“ към МТСП е 55 500 лв. с ДДС, се посочва още в съобщението.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама