Тайфунът „Хайшен“ остави десетки хиляди без ток. Няколко души са изчезнали

79

Припомняваме ви, че вчера съобщихме за първата жертва на тайфуна. Днес се съобщава, че жертвите са две, има над 100 ранени, а няколко души са обявени за изчезнали

Най-малко 73,8 хиляди домове продължават да са без ток на югозападния японски остров Кюшу, пострадал от мощния тайфун „Хайшен“. Други 3,4 хиляди сгради и съоръжения останаха без електричество в префектура Ямагучи, съседна на Кюшу на главния остров Хоншу, съобщават ТАСС и БГНЕС, позовавайки се на информация на телевизионния канал NHK.

Работата по овладяване на последствията от бедствието продължава. В понеделник сутринта, веднага след преминаването на тропическа буря, поради скъсване на електропроводи, 440 000 жилища останаха без ток.

Според последните данни заради тайфуна в Япония двама души са загинали, над 100 са ранени, а четирима са обявени за изчезнали. Движението на железопътен транспорт в Кюшу е почти напълно възстановено, отворени са и предваритлно затворените участъци на високоскоростните магистрали.

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама