В Турция: Задължително с маски на всички обществени места

303

В обществения транспорт няма да се допускат правостоящи, освен в случаите, когато е възможно да се поддържа социална дистанция

Турските власти въвеждат задължително използване на маски на обществени места в цялата страна като част от борбата срещу коронавируса. Това се посочва от Министерството на вътрешните работи на републиката, предава Нова.

„Поради пандемията от коронавируса носенето на маски става задължително на всички обществени места в цялата страна“, се казва в съобщението.

В изявлението на Министерството на вътрешните работи на страната се казва още, че в обществения транспорт няма да се допускат правостоящи, освен в случаите, когато е възможно да се поддържа социална дистанция.

В допълнение се налага национална забрана за концерти или групи в ресторанти, барове, клубове и хотели.

За първи път коронавирусът е открит в Турция на 10-ти март при местен жител, който се завърнал от Европа.

Общият брой на заразените хора в страната до момента надхвърля 279 000, 6 673 души са починали, 251 105 пациенти са се възстановили.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама