14-дневната карантина за пристигащи от България отпада в още една страна

3918

Мярката за пристигащи от България в Италия беше удължена до днес, 7-ми септември

Днес изтича срокът за действието на заповедта, с която бе въведена 14-дневната карантина за граждани, пристигащи в Италия и в предходните 14 дни са пребивавали или преминавали транзитно през територията на България и Румъния. Мярката беше удължена до 7-ми септември, пише БГНЕС.

Влизащите от България пътници трябваше да попълнят декларация при пристигането си, която ще им се предоставяше на борда на самолета или на границата.

Декларацията съдържаше информация за адреса, на който гражданите ще пребивават и на който ще изпълняват доброволната карантина. В случаите, когато човек няма възможност да ползва собствен транспорт за придвижването си до мястото на пребиваване, Гражданска защита определя условията и мястото, на което да се осъществи карантината.

В решението на италианското правителство бяха включени следните изключения от карантина: екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама