Сериозна катастрофа между влак и автомобил край Две могили

210

Катастрофата се е случила вчера вечерта на неохраняем прелез, който обаче е обозначен със звукова и светлинна сигнализация. По инфомация, лекият автомобил се е опитал да изпревари преминаващия влак

Тежка катастрофа между влак и лек автомобил се размина по чудо без жертви. Инцидентът е станал вчера вечерта между пътническия влак между Горна Оряховица и Русе и служебен лек автомобил, предава bTV. Мястото е жп прелеза край Две могили, който е неохраняем, но обозначен със звукова и светлинна сигнализация.

До инцидента се стига, когато лекият автомобил се опитва да изпревари преминаващия влак. Машинистът го е видял и е намалил, но е последвал удар, колата е влачена около 50 метра.

„Гледах го караше успоредно на шосето и караше много силно понеже искаше да мине, да изпревари влака. Силни спирачки и запуши тука и гледам хвърчат тука от колата разни части, ужас. И гледам колата затисната там отпред под машината“, казва Марчо Марчев, пътник от влака.

Близо два часа са трябвали на пожарникарите, за да освободят автомобила. Шофьорът се е разминал само с леки наранявания.

„Линейката дойде бързо, спешна, полиция, всичко дойде. Ама това, че ще чакаме сега, иначе сме добре. Други ранени няма, само шофьора“, разказва Донка Николова, пътник от влака.

„Явно не съм видял влака, ужким погледнах, ама само наужким и влакът ме удари. Не, не съм бързал, бавно карах“, заяви шофьорът на автомобила.

Във влака са пътували около 30 души. Половината са били транспортирани с лични автомобили, а за останалите бе изпратен автобус, за да ги превози до Русе.

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама