Почина най-старият африкански слон в Северна Америка

328

Почина най-възрастния представител на вида Африкански слон в Северна Америка. Той е роден през 1964 година.Отиде си на 56 години.

Тайранза – матриарх на стадото слонове в зоопарка в Мемфис, Тенеси, е била подложена на евтаназия, след като здравето й сериозно се е влошило, предаде „24 часа“.

Със своите 56 години Тайранза поставя рекорд за най-дълго живял представител на вида Африкански слон в Северна Америка, предаде БТА.

В направеното изявление се посочва, че слоницата, наричана също Тай, е родена в естествена среда през 1964 г. За кратко време се изявява като цирково животно, преди на 12-годишна възраст през 1977 г. да се „оттегли“ в зоологическата градина в Мемфис.

Хората, желаещи да отдадат почит към дългогодишната обитателка на зоопарка, могат да поставят картички и цветя на статуята й, намираща се на територията му.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама