9 служители на детска градина са с Covid-19

216

За последното денонощие в град Сливо поле, област Русе има нови три случая – две учителки, които са на по 59 години, както и 49-годишна служителка. С това общо диагностицираните с коронавирус служители на детската градина стават девет . 

От общо деветимата заразени двама – 41-годишна хигиенистка и 61-годишна учителка, са на болнично лечение, а седем души са под домашна изолация.
От щаба информират, че останалите 10 служители в детската градина са с отрицателен резултат за инфекцията, предава БТА.
Регионалната здравна инспекция продължава епидемиологичното проучване, като детската градина е затворена. В сградата е извършена основна дезинфекция на всички помещения. Всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.
По повод на ситуацията в дома за възрастни хора „Възраждане“ в Русе от Областния оперативен щаб информират, че вече 74 потребители са преборили инфекцията.
Огнище на заразата в социалното заведение бе обявено на 23 юли тази година, като до момента 96 са диагностицираните с коронавирус. От тях 86 са възрастни потребители. Десет души бяха заразени от персонала на дома – деветима са излекувани, а санитарка все още е под домашна изолация.
От щаба информират, че през последното денонощие е починала 84-годишна жена с C0VID-19. Тя е била с придружаващи заболявания. Така смъртните случаи в социалното заведение вече са девет.
От останалите трима заразени възрастни потребители двама са на болнично лечение, а под домашна карантина е 79-годишен мъж.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама