Управляващите обявиха, че след вчерашния протест няма да подадат оставка

130

Заради ескалациите на антиправителствения протест, който беше проведен вчера, чрез декларация от името на ПП ГЕРБ, Тома Биков обяви, че правителството няма да подаде оставка

„След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка. Ние спираме този дебат. Ако го направим, означава, че всяко следващо правителство може да бъде свалено от власт от представители на криминалния свят“, предаде БТА. Това каза в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков.

„Оттук нататък ние започваме дебатът за ВНС“, посочи Биков. По думите му това е възможност за възстановяване на политическия диалог. „Ние смятаме, че единственото място, където този диалог може да бъде възстановен е Великото народно събрание“, каза Биков и припомни, че така се е случило през 1990 г. – началото на демокрацията.

„Не приемаме, че този парламент, който е легитимно избран, няма легитимност да свика Велико народно събрание“, заяви Биков и припомни, че 35-то Народно събрание, което свиква последното ВНС е имало много по-ниска степен на легитимност от сегашното, защото в него имало само две партии – БКП и БЗНС.

„След като то успя да свика ВНС, всяко следващо народно събрание има най-малко правото да дебатира този въпрос. Нека всички заедно да върнем дебатът там, където му е мястото. Ние категорично отричаме тезите на президента, че Народното събрание е на улицата. Народното събрание съществува, за да не се води дебатът на улицата. Дебатът на улицата се води със средствата, които видяхме вчера“, категоричен бе Биков.

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама