СДВР: Всички станахме свидетели на брутална агресия. В една от палатките беше намерен коктейл „Молотов“ (ВИДЕО)

257

Тази сутрин беше проведен извънреден брифинг на СДВР след снощните сблъсъци, които причиниха безредици, имаше десетки ранени полицаи и протестиращи

„Палатките, които бяха разпънати като форма на протест, се оказаха добро прикритие за укриване на бомбите. В една от тях – край хотел „Шератон”, колегите намериха коктейл „Молотов”. Вероятно и той е бил приготвен за използване срещу служителите на реда”. Това заяви на извънреден брифинг в четвъртък сутрин директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Органите на реда са видели на камерите за видеонаблюдение, че в палатките са били складирани предметите, с които бяха замервани полицаите при ескалацията на напрежението на снощния протест. Това дало повод на униформените към 3.00 ч. тази нощ да започнат акция по премахване на палатковите лагери в столицата. Освободени бяха кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет.

„Всички станахме свидетели на брутална агресия от страна на част от протестиращите към българските полицаи”, коментира ст. ком. Хаджиев.


Видео: NOVA

По публикацията работи: Моника Цанкова 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама