Ранените служители на СДВР от снощните ексцесии: За час ни хвърлиха поне 70 бомби

107

Трима служители на СДВР, пострадали по време на снощните ексцесии в района около Народното събрание, разказаха пред медиите какво точно се е случило през изминалата вечер.

По думите им по всяка вероятност се касае за група провокатори, които пристигнали след 20 часа вечерта и се смесили с нормално протестиращите граждани. Тримата бяха категорични, че това са били хора, които умишлено търсеха провокация и агресия с органите на реда.
,,Участвал съм в много протести, но като вчерашния протест участвам за първи път с толкова много агресия към нас. Аз и колегите ми бяхме заели позиция на едни от входовете пред Народното събрание, където ни замерваха с бомби, бутилки, камъни, яйца и още много други опасни предмети. Една от бомбите попадна между щита и лявата ръка, където се взриви и щитът ми беше счупен и пострада ръката ми. След което се изтеглих назад. Търсих медицинска помощ. На място бях прегледан и беше установено, че ръката ми има четири порезни рани, една от които доста дълбока. Отидох в болница ИСУЛ, където ме зашиха. Това са хора, които търсят умишлено агресия. Имаше определена група от хора, която търсеше провокация с полицията, които бяха с маски и шапки и те викаха срещу нас. Опитваха се да ни провокират, но тъй като сме професионалисти, изпълняваме задълженията си“, сподели Стоян Пенков от специализираните полицейски сили.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама