Превозвачи и търговци излизат на протест на ГКПП „Кулата“

75

Предстои провеждането на огранизиран протест на търговци и превозвачи на ГКПП „Кулата“, който ще се проведе от 12.00 до 22.00 часа днес

Предварително заявеният протест на превозваческите фирми с искане за отваряне на граничния пункт „Илинден – Ексохи“ ще се състои днес от 12 часа на граничен пункт „Кулата – Промахон“.

Преди дни беше съобщено от Министерството на външните работи, че от 7-и септември след настояване на българската страна, граничният пункт „Илинден – Ексохи“ ще бъде отворен за товарни камиони. „Към днешна дата обаче информацията остава противоречива и не знаем дали от гръцка страна поетия ангажимент ще бъде спазен.“

Това каза Кръстьо Веселинков, един от организаторите на протестите, предава БНР. „Ние ще протестираме на ГКПП „Кулата“. Разрешението, което сме получили и нашето искане, което сме отправили е за протест, а не блокада на граничния пункт. Информацията, че пунктът „Илинден – Ексохи“ ще бъде отворен, вече я слушаме няколко пъти, но така и не се случва. Вчера направих проверка в граничната служба на Гърция. Оттам обявиха, че официално при тях информацията за отварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“ е 15 септември. Изключително противоречива информация, на която ние не може да вярваме“, допълни Веселинков.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама