Започва новият политически сезон. Депутатите се връщат на работа в новата пленарна зала

256

Днес стартира новият политически сезон. Депутатите вече ще провеждат своите заседания в новата пленарна зала, намираща се в сградата на бившия партиен дом. Очаква се и изявление на президента днес

Протест e организиран в първия ден от новия политически сезон. За първи път заседанието ще се проведе в новата пленарна зала, която се намира в сградата на бившия партиен дом.

Снощната демонстрация премина спокойно и беше по-кратка заради подготовката за днешната проява, предава Канал3. Организаторите са заявили, че това е бил последният ден на мирни протести, а част от протестиращите са обявили, че очакват провокации, но ще продължат с протестите, докато не бъдат изпълнени основните им искания. Организаторите съобщават, че се очакват хора от Варна, Русе и други градове на страната.

Държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание. То ще бъде от трибуната на Народното събрание в 9.00 часа.

В началото на заседанието ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Очаква се парламентарните групи да направят изявления във връзка с началото на новия политически сезон.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама