СДВР сподели мерките, които ще предприеме за утрешния протест (ВИДЕО)

104

Утре започва новият политически сезон. Очаква се протестните действия да ескалират и поради тази причина СДВР проведе брифинг, на който обяви мерките, които ще предриеме

СДВР ще предприеме необходимите мерки с нужния ресурс от полицейски служители за обезпечаване на протестното мероприятие утре и регулиране на пътното движение. От столичната дирекция заявиха още, че в интернет се е появила информация за ескалация на напрежението. От СДВР призоваха участниците в демонстрацията да се разграничават от такова поведение.

„Уважаваме правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията при забелязване на хора, които са с ясни намерения за нарушаване на реда”, допълни ст. комисар Иван Георгиев.

Тони Славев от „Пътна полиция” посочи, че ще се вземат всички мерки за безпрепятствено придвижване на хора и автомобили. На възловите места в столицата ще бъдат разположени служители на КАТ, които ще се грижат за реда и спокойствието.

Заради очакваното пристигане на хора от страната от „Пътна полиция” ще разположат екипи на всяка входно-изходна артерия на София.

Славев уточни, че има организация, ако се стигне до ескалация на напрежението.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама