Задържаха дилър на марихуана в Пазарджик

68

Мъжът, за който се смята, че е разпространител на наркотичното вещество, е неизвестен за органите на реда

Солидно количество дрога и акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“.

Вчера екипи от участъка провели полицейска акция по противодействия на нелегалната търговия с наркотични вещества.

В жилището на 21-годишния И. А. от същия квартал полицаите открили полиетиленов плик пълен със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид.

Снимка: ОДМВР – Пазарджик

Намерени са и вечер подготвени 74 малки полиетилеови топчета, съдържащи от същия по вид дрога.

Снимка: ОДМВР – Пазарджик

Заедно с тях полицаите намерили заготовки за разфасоване и оформяне на дозите, електронна везна, както и множество лични документи оставени в залог на дилъра от негови клиенти.

Снимка: ОДМВР – Пазарджик

Иззета е цялата намерена дрога, която е с обща маса от близо 90 грама. Според криминалистите от нея е можело да бъдат изработени над 500 малки дози с така наречената „къпана трева“.

Дилърът е неизвестен на органите на реда до момента, няма криминални прояви и регистрации. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа.

Спрямо него е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама