Почина и синът на изгубилия битката с Covid-19 д-р Вакльов

4267

Почина и синът на д-р Муса Вакльов – д-р Емил Вакльов.

В „Пирогов“ кардиологът от Благоевград издъхна след битка с коронавирус. От заразата на 23 август почина и баща му, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Д-р Емил Вакльов загуби битката с COVID-19. Той бе настанен за лечение в столичната клиника „Пирогов“, където е и майка му която е медицинска сестра и също е заразена с опасния вирус.

За съжаление, въпреки усилията на своите колеги, д-р Вакльов е издъхнал в ранимацията на болницата, където на свиждане преди два дни бе министърът на здравеопазването – професор Костадин Ангелов.

Фамилията е от белишкото село Краище. Доктор Муса Вакльов бе личен лекар в родния си край, а д-р Емил Вакльов бе кардиолог в благоевградска частна болница.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Емил Вакльов – кардиолог от Благоевград и син на общопрактикуващия лекар д-р Муса Вакльов, който си отиде от този свят през изминалата седмица.

„С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. За броени дни изгубихме двама прекрасни лекари, посветили животите си на медицината и на своите пациенти. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост“, пишат от БЛС и изказват дълбоките си съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия лекар.

„Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг“, написаха още от БЛС.

Най-вероятно медиците са се заразили, докато се лекували болни от голямо шивашко предприятие в Разлог, където наскоро избухна заразата, съобщи „24 часа“.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама