Ще напусне ли за трети път парламента Калин Вельов?

226

Популярният певец ще трябва да напусне работата си като депутат за трети път в разстояние на по-малко от 40 дни

Музикантът Калин Вельов е на път да постави куриозен рекорд не само в 44-то Народното събрание, а и в цялата парламентарна история на България. Той се закле вече два пъти като народен представител в разстояние само на две седмици.

На 17-и юли той стана депутат на мястото на напусаналата парламента депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова. Вельов обаче бе „замразен“, тъй като няколко дни по-късно финансовия министър Владислав Горанов подаде оставка и се очакваше завръщането му като редови депутат. Той обаче отказа и на 29-и юли музикантът за втори път се закле да служи на народа като депутат.

Депутатстването на Калин Вельов обаче отново трябва да приключи, тъй като подалия оставка правосъден министър Данаил Кирилов най-вероятно ще се върне в парламента като народен представител.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама