Моделът Клаудия Шифър отбелязва 50-и юбилеен рожден ден (СНИМКИ)

803

Германският супермодел Клаудия Шифър навършва днес 50 години

Тя е родена на 25 август 1970 г. в гр.Райнберг, провинция Северен Рейн-Вестфалия. Баща й е юрист, а майка й – домакиня.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Birthday countdown starts with a #tbt… special memories from the family album 👶 👧 🎂 😂

Публикация, споделена от Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) на

Клаудия искала да учи право като баща си, но през 1987 г. била забелязана в нощен клуб в Дюселдорф от директора на модна агенция „Метрополитан” Мишел Левантон. Той я кани на кастинг в Париж и след по-малко от половин година тя вече позира за фотосесия на френското списание „Ел“.

Клаудия Шифър става известна в света, след като участва в рекламната кампания на джинси „Гес“. През 1989 г. е на корицата на британското издание на списание „Вог“, а през 1990 г. е на корицата на изданието за Германия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Birthday countdown #2… some fun cover moments #FBF

Публикация, споделена от Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) на

Шифър е казвала, че била сигурна, че в някакъв момент ще й кажат, че всичко е свършило, предава БТА. Но през 1990 г. позициите й в света на модата укрепват с подписването на договор с модна къща „Шанел“. Шифър става муза на германския дизайнер Карл Лагерфелд, който е творчески директор на модната къща. Лагерфелд я нарича „втората Брижит Бардо“. Според него появата й в модната индустрия може да се сравнява с изгрева на слънцето. Супермоделът е представяла колекции на „Шанел“, „Версаче“, „Валентино“. „Ив Сен Лоран“, на козметичните компании „ЛОреал“ и „Ревлон“, участва в рекламната кампания на автомобила „Ситроен Ксара“.

През 2006 г. участва в церемонията по откриването на световното първенство по футбол в Германия заедно с легендата Пеле. В началото на 90-те години на миналия век се снима в няколко тв и кино продукции, но критиците не одобряват актьорската й игра. Нееднократно играе ролята на самата себе си, снима музикални клипове, изявява се и като продуцент. През 1996 г. заснема своя поредица с физически упражнения, която е популярна и до днес. Сред собствените й бизнеспроекти е модна линия с името й Claudia Schiffer Cashmere и козметика с марката Claudia Schiffer Make Up. През 2017 г. пуска и своя линия обувки с италианския бранд Aquazzura.

Моделът държи рекорд на Гинес сред манекенките по брой снимки на корици на издания.

Влиза в списъка на най-красивите хора на планетата на сп.“Пийпъл“ през 1990 г. и 1991 г. и на „Пари мач“ през 1995 г.

През 2006 г. е назначена за посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

Шифър е омъжена за британския режисьор Матю Вон от 2002 г., имат три деца – Каспар Матю Драмънд (2003 п), Клементине Драмънд (2004 г.) и Козима Вайълет Драмънд (2010 г.). Супермоделът има един милион и триста хиляди последователи в Инстаграм.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Thank you @olivier_rousteing for my beautiful @balmain birthday dress! 💙 I love it.✨🎁 🎂🎉🎈

Публикация, споделена от Claudia Schiffer (@claudiaschiffer) на

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама