КАТ с нова акция на пътя

13628

Главна дирекция „Национална полиция“ стартира нова специализирана полицейска операция на територията на страната по линия на пътната безопасност.

Това обяви по време на брифинг  Иво Писанов от отдел „Пътна полиция” .

От началото на годината са станали 3461 пътно-транспортни произшествия, а 255 души са загинали. Това е със 107 души по-малко в сравнение с миналата година. От началото на месеца са станали 427 пътни произшествия, като 39 участници са загинали.

„През последния един месец не се забелязва положителна тенденция“, съобщиха от Пътна полиция.

„Затова решихме да предприемем нова акция, която ще акцентира върху различните участници в движението. Тя ще бъде разделена по няколко линии. Ще се следи за нарушаване на правилата в малките населени места, за шофиране в нетрезво състояние, за неправоспособни водачи и за пешеходци, които нарушават Закона за движение по пътищага”, заявиха от „Пътна полиция“.

Засилва се контролът на скоростните режими – изкарва се цялата налична полицейска техника за провеждането на тази акция.

„Разпоредени са различни проверки на територията на цялата страна. Ще има такива и по линия на пешеходците. Ще се извършват проверки в София, Русе, Пловдив. За последните 10 дена има загинали и водачи, и пешеходци. Затова ще засилим контрола в тези области“, заявиха от МВР.

Те апелираха по-младите водачи да бъдат по-внимателни на пътя, а техните родители и роднини да им дават съвети и да им помагат в това отношение.

„От началото на годината има 550 000 фиша за нарушения на скоростните години, което е със 100 000 повече от миналата година“, казаха още от полицията.

„Шофирането не е електронна игра, тук няма рестарт“, заявиха от МВР.

Проверките по тази специализирана операция ще се проведе до 26 август включително.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама