5 неща, които ще ни помогнат да накараме децата си да носят маски

95

Едно от най-големите предизвикателства за всички родители през 2020-а година е да накарат децата да носят маска

Понякога това е доста трудно. Децата дърпат и свалят маските постоянно или просто ги оставят да паднат под носовете им.

Въпреки техните протести, носенето на маска през 2020-а година е задължително в някои обекти и за съжаление всички ще трябва да свикнем с тази мисъл. CNN предава няколко начина как да накарате децата си да носят маски:

Детето е личност, изгответе стратегия

Всяко дете е различно, което означава, че трябва родителите да отделят време и да помислят как тяхното дете може да свикне с носенето на предпазна маска.
Родителите трябва да си зададат поредица от въпроси, преди дори да се опитат да формулират стратегия, за да накарат децата да носят маски.
Сред тях: Какво е важно за моето дете? Как детето ми разбира информация? Как моето дете разбира външния свят? До каква степен може една маска да предизвикат безпокойство у детето ми?

Обяснете какво се случва

Родителите не могат просто да очакват хлапетата да разберат защо трябва да носят покритие за лице – майките и татковците трябва да го обяснят с думи и понятия, които децата могат да възприемат.

За деца от предучилищна възраст това може да означава предлагане на версия на пандемичния етикет на улица „Сезам“: Вирусът е лош човек и ние хората трябва да направим всичко възможно, за да защитим белите си дробове и тела от него. За други, особено по-големите деца, това може да означава по-подробно разяснение на ситуацията и как нашата реакция е важна за самите нас, но и за общественото здраве.

Ангажирайте децата си

Друг начин да накарате децата да са заинтересувани от маските е да ги направите част от процеса. Това може да бъде лесно като просто оставите децата да избират собствените си маски. Очаквайте цветът на маската да бъде изключително важен за вашето дете.

Практика, практика, практика

След като сте убедили децата да носят покритие за лице, е от критично значение да ги накарате да си харесат тази идея сами.
Опитайте се да накарате децата да носят маските си вкъщи за кратки срокове, за да се чувстват по-комфортно. Едно забавно занимание е да накарате децата да носят маска и да се гледат в огледалото, за да се запознаят с различните изражения на лице с маска (някои наричат това „медицинска игра“).

Комуникирайте многократно

Особено при по-малките деца, повторението е ключ към осигуряването на спазване на новите правила. Това означава, че колкото и да не искате да повтаряте, може да ви се наложи да звучите като счупен запис, за да могат децата ви да приемат сериозно маските и да разберат тежестта на ситуацията в разгара на глобална пандемия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама