Малкият Цвети се нуждае от подкрепа. Нека помогнем

78

Диагнозата на Цвети е детска церебрална парализа – спастична дипареза

Поради лекарска грешка Радослава ражда в 7-мия месец. Синът й Цвети се ражда 1.400 и 39см. Когато става на 1 годинка се вижда, че има проблем, но тогава живеят в Свищов и там не му обърщат достатъчно внимание.

Диагнозата на Цвети е детска церебрална парализа – спастична дипареза.
Семейството се мести в София и започват да ходят на рехабилитация в болницата на доцент Чавдаров. С течение на времето им казват, че без операция Цвети няма проходи.

През 2018-та му направена операция и Цвети е бил 40 дни в гипс. Тя е била необходима, за осигуряване на пълна екстензия на коленните стави и абдукция на тазобедрените стави. След нея той е бил напълно обездвижен и е бил необходим месец, за да се престраши и да започне отново да стъпва на крачета.

Цвети се нуждае от постоянна рехабилитация, за да запази постигнатото дотук и за да продължи да подобрява състоянието си. Въпреки голямото значение на тези процедури, семейството му успява да му осигури само 10 дни в месеца, които са много малко за неговото състояние.

За да проходи Цвети трябва да посещава рехабилитациите редовно.

Отскоро в болницата, която посещават има нов локомат-робот. Този уред помага на хора с тежки двигателни проблеми да проходят отново. Роботът изпраща сигнали до мозъка, чрез постоянно повтарящи се упражнения, така че да го накара да преработи тези сигнали правилно и да ги превърне в движения.

С помощта на локомата, Цвети подобрява много походката си, но цената е непосилна за семейството.

Необходими са 60 лева на ден. Мечтите му да проходи са съвсем реални и единственото, което може да се окаже пречка е липсата на средства.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи тук: https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-tsveti-da-prohdi-83

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама