Обмислят закупуване на сграда за ЦИК

108

Това обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение в социалните мрежи.

Той опроверга и няколко обвинения към ГЕРБ.

„Първата лъжа е, че Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето, да няма избори, да няма служебно правителство. Абсолютна лъжа! Днес внасяме тази Конституция.  И изобличаваме втората лъжа – че това е Конституция на ГЕРБ. Великото народно събрание може да промени всеки един ред, буква, точка, включително и президентът да е и главен прокурор. Искаме ВНС да се произнесе”, каза премиерът.

Друга лъжа било, че управляващите не искат машинното гласуване.

„Още днес Томислав Дончев и група депутати, за да стане по най-бързия начин, трябва в Избирателния кодекс да се каже, че машините може да бъдат взимани под наем, да бъдат закупувани и да има възможност да се гласува на хартия, ако някой счупи машината. Още днес ще говоря с Ананиев на ЦИК да се купи сграда”, каза още премиерът.

Той очаква както здравни проблеми за страната, така и изключително тежки икономически, предизвикани от ситуацията в света.

„Катастрофата може да бъде избегната само с Велико народно събрание”, категоричен е Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама