Ясна е причината поради която кучетата се плашат от гръмотевици

117

Откриха кога кучетата не се плашат толкова от фойервeрките и гръмотевиците. Много от нас са били свидетели на подобна сцена, когато домашния любимец се крие под леглото, когато чуе звукът от гръм.

Оказва се, че ранната социализация на кучетата със себеподобни, в по-късен етап от живота им води до по-малък страх от шума на пиротехниката. Възрастта, броят на кучетата в дома, породата и кастрацията също били от значение за степента на изпитвания страх от фойерверки, предаде DarikNews.

Лабрадорите и немските овчарки според финландските изследователи били най-безстрашни и най-малко се впечатлявали от гърмежите. Леко понасяли и гръмотевиците. Най-плашливите се оказали кеърн териерите.

Що се отнася до масата на четириногите, по-големите породи се оказали по-малко плашливи от представителите на дребните породи.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама