След няколко отложени опита: Изстреляха ракета с няколко спътника в космоса

70

Опитите на човечеството да опознае космоса вече има богата хронология. Добрата новина е, че след три отложени старта европейската ракета „Ариана 5“ тази нощ беше изстреляна от космодрума Куру във Френска Гвиана.

Ракетата изведе на орбита два телекомуникационни спътника и апарат, предназначен за поддръжка на спътници на геостационарна орбита, предаде DarikNews.

Първоначално изстрелването на „Ариана 5“ беше предвидено за 28 юли, но поради необходимостта от допълнителни технически проверки бе отложено за 31 юли, когато отново бе отменено минути преди старта поради отказ на датчик в резервоара с течен водород в първата степен. След отстраняването на проблема изстрелването беше насрочено за 14 август, но поради неблагоприятни метеорологични условия отново трябваше да бъде отложено.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама