Жандармерия премахна новата блокада в София (ВИДЕО)

145

Нова блокада в столицата късно снощи. Протестиращите затвориха кръстовището до Румънското посолство и организираха палатков лагер. Направиха и барикади от кофи за боклук, дървени палети, врати и гуми. Тази сутрин, малко след 5 часа, блокадата беше вдигната от полицията, предават от Нова

Късно снощи традиционното шествие тръгна от площад „Независомост” и стигна до посолството Организаторите обявиха,че блокадата ще остане 24 часа. След вдигането й движението в района вече е освободено. Градският транспорт се движи нормално.


Видео: NOVA

Блокадите на „Орлов мост“, площад „Независимост“ и кръстовището пред Софийския университет остават.

Нови блокади имаше и в Пловдив. Снощи, протестиращите за първи път блокираха две кръстовища в центъра на града. Едната точка е при „Баня Старинна“, а другата при булевардите „Руски” и „6-ти септември”.

След края на протеста, част от недоволните решиха да останат на шосето и да преминат в гражданско неподчинение по призива на организаторите.

Межудвременно полицията арестува мъж, който носеше със себе си палатка. Полицията му поиска документите, но той отказал да ги даде. Това накара хората да пренесат протеста си пред районното управление, а по-късно мъжът беше освободен.


Видео: NOVA

 

По публикацията работи: Моника Цанкова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама